PREZENTARE

 

Inceputurile activitatii textile a S.C. FROTTIEREX S.A. se regasesc in documentele din anul 1893.


Pe parcursul activitatii de mai bine de 100 de ani, in societate au intervenit mai multe etape de modernizare si restructurare ale fluxurilor tehnologice producandu-se o diversificare a structurii sortimentale a tesaturilor din bumbac.


Astfel, in ultimii 50 de ani, societatea s-a specializat in realizarea prosoapeloe de baie, halatelor de baie, devenind cea mai reprezentativa societate din tara privind productia de prosoape.


Anul 2002 a insemnat pentru societatea noastra o cotitura radicala in ceea ce priveste modernizarea fluxurilor tehnologice prin dotarea cu masina de urzit Taiana, masini de tesut Dornier de ultima generatie dotate cu cap Jaquard electronice tip Staubli, masini de cusut automate tip Schmale Durate, linii moderne de albit – vopsit.


Toate aceste utilaje sunt controlate in permanenta pe calculator astfel incat produsele realizate sa indeplineasca cele mai inalte exigente ale tuturor beneficiarilor nostri.

 

Tehnologiile de finisare ale produselor sunt realizate pe baza de coloranti si chimicale ale firmei Bezema – Elvetia care le asigura un tuseu moale, un grad mare de absorbtie a apei, rezistenta in procesul de curatire, conferindu-le calitati superioare fata de orice alt produs similar procurat de pe piata.

 

De asemenea S.C. FROTTIEREX. S.A. are implementat si mentine un sistem de management al calitatii, conform conditiilor din Standardul SREN ISO 9001: 2001 precum si certificatul de utilizare a marcii programului Punctul Verde acordat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorului.

 

Concluzii: Axandu-ne in permanenta pe tehnologia viitorului in productia de prosoape, a seriozitatii cu care societatea trateaza fiecare comanda, a respectarii termenelor de executie, a colaborarii apropiate cu fiecare beneficiar, am reusit sa ne creem un nume de brand respectat si stabil atat pe piata interna cat si cea externa.

 

Mentionam cateva tari in care produsele noastre au fost exportate: Elvetia, Italia, Austria, Grecia, Iugoslavia, etc.

 

Dintre cei mai importanti beneficiari de pe piata interna mentionam:

  • Casa Majestatii sale Regelui
  • Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat pentru Sucursalele de Reprezentare si Protocol
  • Reteaua hoteliera respectiv: Turism Bucuresti S.A., Centre Ville Aparhotel; Hotel Golden Tulip Bucuresti; Hotel Capitol Bucuresti; Sind Romania; Majestic Hotel; Hotel Minerva; Palace Company Sinaia; ONT Carpati S.A. Compania de Turism Montana Sinaia; THR Prahova; S.C. Mangalia S.A.; S.C. Palace Resort Venus; Hotel Opal; Hotel Delta; Hotel Capitol din Jupiter; Hotel Parc Mamaia; Hotel Aurora Mamaia; Hotel Palas Pelican Mamaia; Hotel Tomis Mamaia; Hotel Carpati Baia Mare; Unita Turism S.A. Timisoara, Hotel Granata Cluj; S.C. Felix Turism S.A. – Hotel International; S.C. Calimanesti – Caciulata S.A., etc.
  • Federatia Romana de Fotbal – Centrul Mogosoaia, Clubul Steaua Bucuresti, Clubul Rapid Bucuresti, Clubul Dinamo Bucuresti, Clubul C.F.R. Cluj
  • Firme de publicitate pentru produse cosmetice, farmaceutice, bauturi racoritoare si alcolice, etc.
  • Societati Industriale: Arcelor Galati, Aker Tulcea, Damen Galati Petrom S.A., etc.
  • Pentru Centrele de Tratament Balnear si SPA din tara si Bucuresti.